Najlepšie Kuchynské nože
Na zobrazenie ponúk vo vašom okolí potrebujeme mať prístup k polohe. Povoľte prosím túto funkciu vo vašom zariadení.
Hľadáte pomocníka na varenie alebo grilovanie? Kuchynské nože sú neoddeliteľnou súčasťou vybavenia každej kuchyne. Pretože existuje hneď niekoľko druhov nožov, pomôžeme vám s výberom vhodných nožov priamo pre vás. Prezradíme vám samozrejme aj ich výhody. Pozrite sa na našu aktuálnu ponuku.
Mäsiarsky kuchynský nôž
Mäsiarske nože sú ideálnym pomocníkom pre prácu s prípravou mäsa na varenie alebo grilovanie. Najčastejšie sa čepeľ vyrába z ocele alebo nerezovej ocele. Ďalej sa rozdeľujú na vykosťovacie, blokové, vykrvovacie, búracie, porcovacie, filetovacie, kuchovacie a sťahovacie nože.
Kuchársky nôž
Kuchárske nože majú univerzálne použitie na prípravu surovín pred alebo počas varenia. Dĺžka čepele býva okolo 20 centimetrov, kde sa ostrie noža zužuje smerom k špičke noža. Môžete sa stretnúť s oceľovou, plastovou, keramickou alebo dokonca bambusovou čepeľou.
Japonský kuchynský nôž
Pokiaľ radi pripravujete sushi alebo ryby, sú pre vás ideálnou voľbou japonské nože, ktoré sa vyznačujú veľkou ostrosťou a tenkou čepeľou. K najobľúbenejším japonským nožom patria nože vyrobené z damaškovej ocele, ďalšími materiálmi sú oceľ, keramika a nerezová oceľ s drevom. Japonské nože je potrebné ostriť pomocou jemných brúsnych kameňov.
Steakový nôž
Steakové nože sú vhodné na krájanie mäsa priamo na vašom tanieri, ľahko si totiž poradia s tuhým mäsom aj chrupavkou. Ich hlavnou výhodou je, že pri krájaní hotového mäsa nedochádza k úniku šťavy. Čepele nožov sa vyrábajú z ocele a ich dĺžka je najčastejšie 12 až 14 centimetrov.
Sekáčiky
Pre sekáčiky na mäso je typická obdĺžniková masívna čepeľ, ktorá je vyrobená najčastejšie z ocele. Slúži na porciovanie mäsa aj s kosťami. Dĺžka ostria sa pohybuje medzi 15 až 25 centimetrami s výškou okolo 5 cm.