Aníz rozdrvené 20g
Aníz rozdrvené 20g
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aníz rozdrvené je populárna bylina známa už od starovekých čínskych a indických lekárskych systémov. Jeho plody majú charakteristickú vôňu podobnú vôni rasce, ale intenzívnejšiu a sladšiu.
Vlastnosti Anízu: Semená anízu sú známe tým, že pomáhajú znižovať plyny a plynatosť a upokojujúce tráviace problémy. Táto bylina sa podáva dojčatám a deťom na úľavu od koliky . Starší ľudia ich tiež môžu použiť na zmiernenie nevoľnosti a zažívacích ťažkostí . Anti-spastické vlastnosti semien anízu pomáhajú pri menštruačnej bolesti, astme, čiernom kašle a iných kŕčových kašliach, bronchitíde. Má sa za to, že aníz zvyšuje produkciu mlieka u dojčiacich matiek a môže tiež pomôcť pri liečbe impotencie a chladu. Anýzový aromatický olej sa používa na podobné ochorenia, používa sa aj zvonka na vši, blchy, kliešte a svrab.
POZNÁMKA: Anýzový olej je možné používať iba pod dohľadom profesionálneho bylinkára. Neužívajte anízu počas tehotenstva, s výnimkou množstva, ktoré sa bežne používa počas varenia.
Kulinárske použitie: Anýz je možné používať celé, drvené alebo mleté . Anýz v kuchyni sa používa ako prísada do varenej zeleniny, napríklad červenej kapusty, mrkvy, špenátu a repy . Aj malé dávky anízu môžu výrazne zvýšiť chuť jedál zo zveriny a omáčok z mäsa. Anýz je ochutený kompótmi, perníkmi, rohlíky, koláče, sladkými ryžovými pokrmami, indickou kuchyňou, sladkosťami, pudingmi, rybími omáčkami, morskými plodmi. Anýz sa tiež pridáva k niektorým nápojom, napríklad k punču, vodke, sirupom a likérom. Najčastejšie sa používa v ázijskej kuchyni so zameraním na čínštinu.
Je tiež vhodný na dekoratívne účely (aj keď si okamžite vyhradzujem, že niektoré hviezdy môžu byť rozdrvené).
Krajina pôvodu suroviny: Vietnam.
Výrobca: Skworcu Marek Skworc.
Čistá hmotnosť: 20g
Továreň používa arašidy a iné orechy, sójové bôby, sezam a horčicu, obilniny obsahujúce lepok, výrobky obsahujúce oxid siričitý, laktózu, vajcia a zeler.
Aníz rozdrvené 20g ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- Aníz rozdrvené je populárna bylina známa už od starovekých čínskych a indických lekárskych systémov. Jeho plody majú charakteristickú vôňu podobnú vôni rasce, ale intenzívnejšiu a sladšiu. Vlastnosti Anízu: Semená anízu sú známe tým, že pomáhajú znižovať plyny a plynatosť a upokojujúce tráviace problémy. Táto bylina sa podáva dojčatám a deťom na úľavu od koliky . Starší ľudia ich tiež môžu použiť na zmiernenie nevoľnosti a zažívacích ťažkostí . Anti-spastické vlastnosti semien anízu pomáhajú pri menštruačnej bolesti, astme, čiernom kašle a iných kŕčových kašliach, bronchitíde. Má sa za to, že aníz zvyšuje produkciu mlieka u dojčiacich matiek a môže tiež pomôcť pri liečbe impotencie a chladu. Anýzový aromatický olej sa používa na podobné ochorenia, používa sa aj zvonka na vši, blchy, kliešte a svrab. POZNÁMKA: Anýzový olej je možné používať iba pod dohľadom profesionálneho bylinkára. Neužívajte anízu počas tehotenstva, s výnimkou množstva, ktoré sa bežne používa počas varenia. Kulinárske použitie: Anýz je možné používať celé, drvené alebo mleté . Anýz v kuchyni sa používa ako prísada do varenej zeleniny, napríklad červenej kapusty, mrkvy, špenátu a repy . Aj malé dávky anízu môžu výrazne zvýšiť chuť jedál zo zveriny a omáčok z mäsa. Anýz je ochutený kompótmi, perníkmi, rohlíky, koláče, sladkými ryžovými pokrmami, indickou kuchyňou, sladkosťami, pudingmi, rybími omáčkami, morskými plodmi. Anýz sa tiež pridáva k niektorým nápojom, napríklad k punču, vodke, sirupom a likérom. Najčastejšie sa používa v ázijskej kuchyni so zameraním na čínštinu. Je tiež vhodný na dekoratívne účely (aj keď si okamžite vyhradzujem, že niektoré hviezdy môžu byť rozdrvené). Krajina pôvodu suroviny: Vietnam. Výrobca: Skworcu Marek Skworc. Čistá hmotnosť: 20g Továreň používa arašidy a iné orechy, sójové bôby, sezam a horčicu, obilniny obsahujúce lepok, výrobky obsahujúce oxid siričitý, laktózu, vajcia a zeler.