Vaše internetové pripojenie je späť. Aby všetko fungovalo správne, kliknite pre opätovné načítanie stránky
Nie ste pripojení na internet. Skontrolujte svoje pripojenie a skúste to prosím znova.
Bazalka Mletá 40 g - undefined
Bazalka Mletá 40 g - undefined
1 z 1

Bazalka Mletá 40 g

Zobraziť originál 
Kúp teraz
5x zakúpené
0,50 €
K dispozícii
95 ks
1 ks
Bezpečný nákup s Aukro Ochranou kupujúcich
Nakupujete od overeného predajcu
14 dní na vrátenie tovaru
Doprava a platba
Packeta na výdajné miesto Od 3,57 €
Doba dodania 4-6 dní
Kartou online
Hotovo pri prevzatí
Bankovým prevodom
Podrobnosti
Bazalka Mletá 40 g
Popis predmetu
Informácie od predajcu

Bazalka Mletá 40 g

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bazalka je bylina pestovaná po tisícročia v Ázii, zasahuje južnú Európu a odtiaľ v 16. storočí aj Poľsko. Spočiatku sa pestovala ako okrasná rastlina a rýchlo našla široké uplatnenie v kulinárskom umení.


VLASTNOSTI SUŠENEJ mletej bazalky: Bazalka je v rastlinnej medicíne cenený aj vďaka svojmu zdraviu prospešným vlastnostiam: stimuluje chuť do jedla zvýšením sekrécie tráviacich štiav, uľahčuje vstrebávanie potravy, má stimulačný, protizápalový a antibakteriálny účinok. Zmierňuje žalúdočné ťažkosti, posilňuje žalúdok, má antispazmodické a karmínové vlastnosti, zabraňuje nadúvaniu. Má antitusický účinok, zlepšuje funkciu obličiek.

Kulinárske použitie bazalky mletej: Bylina sa dobre hodí k jedlám z mäsa, rýb a zeleniny. Bazalka sa pridáva k plnke, koláče, párky, hovädzie mäso, baranie mäso a pečeň. Mleté listy bazalky dodávajú jedlu kyslú, chladiacu a osviežujúcu chuť. Bazalka môže byť tiež kombinovaná s inými koreninami, napríklad estragónom, šalviou, cesnakom alebo cibuľou a zmiešaná s rozmarínom je náhradou soli v diéte bez solí. Rastlinné šaláty sú okrem iného posypané korením Plátky paradajok s mozzarellou. Táto bylina sa používala na paradajkových pokrmoch už pred storočiami v kráľovských kuchyniach. Paradajkový chlieb posypaný bazalkou a poliaty olivovým olejom bol slávny. Bazalka je tiež vynikajúci na ochutenie inej zeleniny: uhoriek, fazule, hrachu a cukety. Je to tiež vynikajúci doplnok k ryžovým šalátom, dusené mäso a rôzne kastroly. Naproti tomu tradičné poľské miešané vajcia, podobne ako biely syr alebo jogurt, získavajú vďaka štipke bazalky exotickú chuť. Po pridaní na marinády, omáčky alebo šaláty dostaneme skvelé jedlá s pikantnou balsamickou vôňou a jemnou sladkou notou. Ocot a olivový olej sú ochutené, aby zlepšili chuť mnohých jedál.


Okrem nespočetných použití na kulinárske účely sa môže používať aj ako dámske afrodiziakum. Má pozitívny vplyv na plodnosť a zvyšuje sexuálnu spokojnosť ;-)


Krajina pôvodu suroviny: Egypt.

Výrobca: Skworcu Marek Skworc

Čistá hmotnosť : 40g

Bazalka Mletá 40 g ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- Bazalka je bylina pestovaná po tisícročia v Ázii, zasahuje južnú Európu a odtiaľ v 16. storočí aj Poľsko. Spočiatku sa pestovala ako okrasná rastlina a rýchlo našla široké uplatnenie v kulinárskom umení. VLASTNOSTI SUŠENEJ mletej bazalky: Bazalka je v rastlinnej medicíne cenený aj vďaka svojmu zdraviu prospešným vlastnostiam: stimuluje chuť do jedla zvýšením sekrécie tráviacich štiav, uľahčuje vstrebávanie potravy, má stimulačný, protizápalový a antibakteriálny účinok. Zmierňuje žalúdočné ťažkosti, posilňuje žalúdok, má antispazmodické a karmínové vlastnosti, zabraňuje nadúvaniu. Má antitusický účinok, zlepšuje funkciu obličiek. Kulinárske použitie bazalky mletej: Bylina sa dobre hodí k jedlám z mäsa, rýb a zeleniny. Bazalka sa pridáva k plnke, koláče, párky, hovädzie mäso, baranie mäso a pečeň. Mleté listy bazalky dodávajú jedlu kyslú, chladiacu a osviežujúcu chuť. Bazalka môže byť tiež kombinovaná s inými koreninami, napríklad estragónom, šalviou, cesnakom alebo cibuľou a zmiešaná s rozmarínom je náhradou soli v diéte bez solí. Rastlinné šaláty sú okrem iného posypané korením Plátky paradajok s mozzarellou. Táto bylina sa používala na paradajkových pokrmoch už pred storočiami v kráľovských kuchyniach. Paradajkový chlieb posypaný bazalkou a poliaty olivovým olejom bol slávny. Bazalka je tiež vynikajúci na ochutenie inej zeleniny: uhoriek, fazule, hrachu a cukety. Je to tiež vynikajúci doplnok k ryžovým šalátom, dusené mäso a rôzne kastroly. Naproti tomu tradičné poľské miešané vajcia, podobne ako biely syr alebo jogurt, získavajú vďaka štipke bazalky exotickú chuť. Po pridaní na marinády, omáčky alebo šaláty dostaneme skvelé jedlá s pikantnou balsamickou vôňou a jemnou sladkou notou. Ocot a olivový olej sú ochutené, aby zlepšili chuť mnohých jedál. Okrem nespočetných použití na kulinárske účely sa môže používať aj ako dámske afrodiziakum. Má pozitívny vplyv na plodnosť a zvyšuje sexuálnu spokojnosť ;-) Krajina pôvodu suroviny: Egypt. Výrobca: Skworcu Marek Skworc Čistá hmotnosť : 40g
Ponuka č. 7038743622 Vystavené 09.05. 15:05 Zobrazenie: 1